Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

14.5.2019 11.30 KHO: Lapsen huostaanottoasiaan myönnetty oikeusapu ei voinut kattaa tuomioistuinkäsittelyä edeltävää vaihetta

KHO: Lapsen huostaanottoasiaan myönnetty oikeusapu ei voinut kattaa tuomioistuinkäsittelyä edeltävää vaihetta

A:lle oli 18.8.2017 myönnetty oikeusapua hänen lapsensa huostaanottoa ja sijaishuoltoon sijoittamista koskevassa asiassa. HAO oli hylännyt A:n avustajaksi määrätyn asianajaja C:n palkkio- ja kulukorvausvaatimuksen toimenpiteistä, jotka oli tehty huostaanottohakemuksen valmistelun aikana ennen huostaanottohakemuksen 8.6.2017 tapahtunutta vireille tuloa HAO:ssa. Asianajaja C oli valituksessaan vaatinut, että HAO:n päätös kumotaan siltä osin kuin palkkiota ei ollut maksettu ja että hänelle maksetaan palkkio valtion varoista myös toimenpiteistä ajalta 11.4.–2.6.2017 kokonaan tai ainakin osittain. KHO hylkäsi valituksen. HAO:n päätöksen lopputulosta ei muutettu.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.