Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

10.5.2019 10.00 Vakuutusoikeuden enemmistö: Tapaturmavakuutuksesta oli korvattava toinenkin kuulokoje tarpeellisena apuvälineenä

Vakuutusoikeuden enemmistö: Tapaturmavakuutuksesta oli korvattava toinenkin kuulokoje tarpeellisena apuvälineenä

A:lle oli korvattu ammattitautina kuulonalenema, jonka haitta-asteeksi oli vahvistettu 10 %. VakO katsoi hankkimansa asiantuntijalausunnon perusteella, että kuulonaleneman hyvän hoitokäytännön mukaista on käyttää lähtökohtaisesti kahta kuulokojetta binauraalisen kuulon toteuttamiseksi. Näin ollen ratkaisua kahden kuulokojeen korvaamisesta ei tulisi perustaa pelkästään meluvammasta aiheutuvaan haitta-asteeseen tai pysyvään yleiseen haittaan, vaan myös todettuun kuulokojeiden tarpeeseen. Koska A:lla oli ilmennyt tarve kahdelle kuulokojeelle ja kahta kuulokojetta oli pidettävä tarpeellisena muun muassa puheen ymmärtämisen ja suuntakuulon parantamiseksi, VakO katsoi, että A:lle oli korvattava tapaturmavakuutuksesta toinenkin kuulokoje tarpeellisena apuvälineenä. (Ään. 14-1)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.