Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

26.4.2019 14.00 Hallinto-oikeus: Kansalaisuuslaissa vaadittavan kielitaidon on oltava olemassa hakemuksen ratkaisuhetkellä

Kansalaisuuslain 17 §:ssä on lueteltu tyhjentävästi tavat, joilla kielitaitoedellytyksen täyttyminen osoitetaan. Lain 13 §:n 1 momentin säännöksestä johtuu, että vaadittavan kielitaidon on oltava olemassa hakemuksen ratkaisuhetkellä. Hakijan hallinto-oikeudelle toimittaman tutkintotodistuksen mukaan hän oli saanut ammattitutkintonsa valmiiksi vasta Maahanmuuttoviraston päätöksen tekemisen jälkeen. Hän ei ollut Maahanmuuttoviraston ratkaistessa asiaa vielä suorittanut ammatillista perustutkintoa tai muutakaan laissa mainittua tutkintoa, eikä hän siten ollut täyttänyt säädettyä kielitaitoedellytystä. Se, että hakija oli opiskellut tutkintoa varten, ei ollut peruste poiketa kielitaitoedellytyksestä. Maahanmuuttoviraston päätöstä ei näin ollen ollut syytä muuttaa. (Vailla lainvoimaa 26.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.