Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

26.4.2019 11.00 Hovioikeus kumosi ja palautti käräjäoikeuden tuomion: Käräjäoikeuden istunnon peruutusilmoitus oli epäselvä

A avustajineen oli käräjäoikeuden epäselvän peruutusilmoituksen johdosta jäänyt pois 31.5.2018 toimitetusta pääkäsittelystä. A oli pääkäsittelystä annetulla tuomiolla tuomittu vankeusrangaistukseen ilman mahdollisuutta puolustautua häntä vastaan esitettyyn syytteeseen. Näin ollen asiassa oli tapahtunut menettelyvirhe, jolla oli ollut olennainen vaikutus jutun lopputulokseen ja A:n oikeuteen puolustautua. (Vailla lainvoimaa 26.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.