Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

26.4.2019 13.00 Käräjäoikeus ei olisi saanut mainitsemillaan perusteilla hylätä kannetta ja muita vaatimuksia haastetta antamatta

Käräjäoikeus ei olisi saanut mainitsemillaan perusteilla hylätä kannetta ja muita vaatimuksia haastetta antamatta

Valittaja oli KO:ssa väittänyt, että häneen oli baarissa kohdistettu kovakouraisia keinoja kiinniottotilanteessa tai baarista poistettaessa. Tällainen menettely saattoi täyttää pahoinpitelyn tunnusmerkistön. Paikalle tulleella poliisilla oli saattanut olla velvollisuus käsikähmä- tai muuta järjestyksenpitotilannetta selvitettäessä ottaa paikalla olijoiden nimiä ylös. Asiassa ei siis voitu vaatimuksia tutkimatta ilman muuta todeta, että vastaajan kertoma menettely ei olisi lain mukaan rangaistavaa. Asianomistajan vaatimuksia ei siten ollut voitu pitää ilmeisen perusteettomina eikä KO olisi saanut mainitsemillaan perusteilla hylätä kannetta ja muita vaatimuksia haastetta antamatta. KO:n päätös oli poistettava ja asia palautettava KO:een käsiteltäväksi. (Vailla lainvoimaa 26.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.