Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

26.4.2019 12.00 Senior Legal Counsel Eeva-Riitta Högnäs ja markkinaoikeuden valmistelija Annika Kortelainen: Hinnan suhteellinen vertailu julkisessa hankinnassa

Senior Legal Counsel Eeva-Riitta Högnäs ja markkinaoikeuden valmistelija Annika Kortelainen: Hinnan suhteellinen vertailu julkisessa hankinnassa

Edilexin Lakikirjastossa julkaistussa Eeva-Riitta Högnäsin ja Annika Kortelaisen artikkelissa tarkastellaan suhteellisen hintavertailun vaikutusta kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaisen parhaan hinta-laatusuhteen arviointiin suomalaisessa lainkäytössä. Tarkastelun ulkopuolelle on jätetty pelkän halvimman hinnan vertailu. Artikkeli on rakennettu siten, että sen toisessa luvussa on tarkasteltu suhteellisen vertailumekanismin tavanomaista käyttöä sekä markkinaoikeuden oikeuskäytäntöä hintavertailumekanismeista. Kolmannessa luvussa on esitetty hinnan suhteellisen vertailun arviointia Ruotsin ja Norjan hankintoja koskevassa oikeuskäytännössä. Neljännessä luvussa arvioidaan oikeustilaa suhteellisen vertailumallin käytöstä ja viidennessä luvussa esitetään johtopäätös suhteellisen vertailumekanismin tarkoituksenmukaisuudesta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.