Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Työ- ja sosiaalioikeus

25.4.2019 14.26 Uusi laki sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä (toisiolaki) voimaan toukokuussa

Uusi laki sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä (toisiolaki) voimaan toukokuussa

Toisiolain myötä sosiaali- ja terveysalan tietoja voi käyttää tutkimuksen ja tilastoinnin lisäksi myös alan kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa, opetuksessa, tietojohtamisessa, alan valvonnassa, ohjauksessa ja viranomaisen suunnittelutehtävissä. Lain tavoite on tehdä tietojen käyttö sujuvaksi ja entistä tietoturvallisemmaksi. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina (26.4.). Lain on tarkoitus tulla voimaan 1. toukokuuta 2019. Osaa säännöksistä sovelletaan kuitenkin vasta siirtymäajan jälkeen. Tietolupaviranomaisen lupakäsittely käynnistyy vaiheittain ensi vuoden alkupuolella.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.