Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

25.4.2019 11.15 Hovioikeus: Sakkorangaistus oli riittävä ainakin 89 km/h ylinopeudesta – syyttäjän valitus ei menestynyt

Hovioikeus: Sakkorangaistus oli riittävä ainakin 89 km/h ylinopeudesta – syyttäjän valitus ei menestynyt

Ajo oli tapahtunut moottoritiellä, jolla ei ollut vastaantulijoita. A oli kuljettanut autoa tien vasenta kaistaa, jolloin varsinaisia ohitustilanteita ei ollut. Muuta liikennettä oli vähän. Teko oli tapahtunut 22.6. kello 18.20, jolloin oli valoisaa. Autossa ei ollut matkustajia. Vaikka A:n käyttämä nopeus oli ylittänyt sallitun enimmäisnopeuden enimmillään 89 kilometriä tunnissa, A:n syyksi luettu ajo oli tapahtunut sellaisissa liikenneolosuhteissa, että teon vaarallisuus ja moitittavuus ei edellyttänyt kovempaa rangaistusta kuin sakko. Trafin liikenneasioiden rekisteriotteen mukaan A oli vuonna 2018 saanut poliisin kolme rikesakkomääräystä ja yhden sakkomääräyksen. Hovioikeus katsoi, että näillä määräyksillä ei ollut vaikutusta A:lle tuomittavaan rangaistukseen nyt kysymyksessä olevassa tapauksessa. Näillä ja käräjäoikeuden tuomiossa mainituilla perusteilla aihetta käräjäoikeuden tuomion, 85 päiväsakkoa, muuttamiseen ei ollut. (Vailla lainvoimaa 25.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.