Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

25.4.2019 13.00 Hovioikeus piti alkoholia miehen asunnolta hakemaan tulleen 16-vuotiaan raiskausta törkeänä - kärsimyskorvausta 6 000 euroa

Hovioikeus piti alkoholia miehen asunnolta hakemaan tulleen 16-vuotiaan raiskausta törkeänä -  kärsimyskorvausta 6 000 euroa

Vastaajan oli vähintäänkin täytynyt pitää todennäköisenä, että asianomistaja oli alle 18-vuotias. Törkeysarvostelua puoltavia ja sitä vastaan puhuvia seikkoja kokonaisuutena arvioituaan HO katsoi teon olleen myös kokonaisuutena arvioiden törkeä. HO harkitsi kärsimyskorvauksen määräksi 6.000 euroa. (Vailla lainvoimaa 25.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.