Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Verotus

24.4.2019 9.26 Hallinto-oikeus: Hallintaoikeudesta luopumiseen ei voitu soveltaa sukupolvenvaihdoshuojennusta koskevaa säännöstä

Hallinto-oikeus: Hallintaoikeudesta luopumiseen ei voitu soveltaa sukupolvenvaihdoshuojennusta koskevaa säännöstä

B aikoi vastikkeetta luopua hallintaoikeudestaan Ab X Oy:n osakkeisiin A:n hyväksi. Kyseisiin A:n aiemmin C:ltä perintönä saamiin ja B:n hallintaoikeuden rasittamiin osakkeisiin oli C:n jälkeen toimitetussa perintöverotuksessa sovellettu PVL 55 §:n sukupolvenvaihdoshuojennusta koskevaa säännöstä. Perintönä oli siten siirtynyt PVL 55 §:n 1 momentin 2 kohdassa edellytetyn mukaiseen yritystoiminnan jatkamiseen vaadittavat osakkeiden tuottamat oikeudet. Kun nyt ennakkoratkaisuhakemuksessa oli kyse samojen osakkeiden hallintaoikeudesta luopumisesta, suunnitellussa oikeustoimessa ei näin ollen voitu enää katsoa siirtyvän yritystoiminnan jatkamiseen vaadittavaa osaa osakkeiden tuottamista oikeuksista, eikä A:n voitu katsoa jatkavan yritystoimintaa lahjana saamallaan hallintaoikeudella. Ennakkoratkaisuhakemuksessa kuvattuun lahjaan ei näin ollen voitu soveltaa PVL 55 §:n sukupolvenvaihdoshuojennusta koskevaa säännöstä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.