Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

18.4.2019 11.00 Raiskausilmoituksen tehnyt nainen tuomittiin väärästä ilmiannosta ja perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä 4 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen

Raiskausilmoituksen tehnyt nainen tuomittiin väärästä ilmiannosta ja perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä 4 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen

Ilmoituksen johdosta mies (A) oli välittömästi tullut kiinniotetuksi ja edelleen pidätetyksi 26.-27.7.2015 väliseksi ajaksi. Asiassa oli aloitettu esitutkinta, asianosaiset kuulusteltu esitutkinnassa ja jonka jälkeen asia oli edennyt syyteharkintaan, jonka jälkeen asiassa oli nostettu syytteet A:ta vastaan. Vastaajan kuvailema väkivaltaisesti tapahtuneeksi kuvattu sukupuoliyhteys sekä edelleen esitutkinnassa annettu samansisältöinen kertomus tapahtumista olivat saattaneet A:n epäillyksi sekä syytteeseen niinkin vakavasta rikoksesta kuin raiskaus, jota ei voitu pitää vähäisenä. Vastaajan menettelyä voitiin pitää hyvin moitittavana. (Vailla lainvoimaa 18.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.