Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

17.4.2019 11.50 KHO:n kaksi äänestysratkaisua muusta kuin julkisesti noteeratusta yhtiöstä saadun osingon verottamisesta - kaksi osingonjakoa verovuoden aikana - osakkeiden luovutus osingonjakojen välissä

Asiassa KHO:2019:56 oli kysymys X Oy:n A:lle verovuonna 2013 jakamien osinkojen pääomatulo-osuuden määrästä tilanteessa, jossa X Oy oli jakanut kahdesti verovuoden 2013 tuloksi jaksotettavaa osinkoa ja jossa A oli myynyt osan omistamistaan osakkeista ensimmäisen osingonjaon jälkeen ja ennen toista osingonjakoa. Asiassa oli ensin ratkaistava, kuinka suuren määrän pääomatulona verotettavia osinkoja X Oy oli voinut jakaa. KHO vahvisti A:n X Oy:ltä verovuonna 2013 saamien osinkojen pääomatulo-osuuden määräksi 224 847,01 euroa ja osinkojen ansiotulo-osuuden määräksi 148 152,99 euroa. Asiassa KHO:2019:57 oli kysymys X Oy:n B:lle verovuonna 2013 jakamien osinkojen pääomatulo-osuuden määrästä tilanteessa, jossa X Oy oli jakanut kahdesti verovuoden 2013 tuloksi jaksotettavaa osinkoa ja jossa B oli ostanut lisää osakkeita ensimmäisen osingonjaon jälkeen ja ennen toista osingonjakoa. Asiassa oli ensin ratkaistava, kuinka suuren määrän pääomatulona verotettavia osinkoja X Oy oli voinut jakaa. KHO vahvisti B:n X Oy:ltä verovuonna 2013 saamien osinkojen pääomatulo-osuuden määräksi 19 245,85 euroa ja ansiotulo-osuuden määräksi 33 254,15 euroa. KHO ei ottanut asioita välittömästi ratkaistavakseen, miten A:n ja B:n verotus oli asioissa esitetty huomioon ottaen toimitettava vaan kumosi HAO:n ja verotuksen oikaisulautakunnan päätökset sekä palautti asiat Verohallinnolle uudelleen käsiteltäväksi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.