Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

17.4.2019 12.35 Hovioikeus arvioi saatavan vanhentumista ja ulosoton täytäntöönpanoa

A väitti, että saatavan Suomen lain mukainen vanhentumisaika oli laskettava Kronofogdenin 30.3.2011 antamasta päätöksestä. Hovioikeus totesi, että vanhentumisaika oli laskettava siitä, kun vanhentuminen oli katkaistu viimeisen kerran ennen ulosoton vireilletuloa Suomessa. Saatavan ulosoton täytäntöönpanossa sovelletaan Euroopan parlamentin ja neuvoston riitauttamattomia vaatimuksia koskevan eurooppalaisen täytäntöönpanoperusteen käyttöönotosta annetun asetuksen 20 artiklan ja ulosottokaaren säännösten mukaan täytäntöönpanomaan lakia. Velan vanhentumisesta annetun lain 13 §:n 2 momentin mukainen vanhenemisaika on viisi vuotta. Näin ollen velka ei ollut vanhentunut vielä 26.1.2017, jolloin ulosottoasia oli tullut Suomessa vireille. (Vailla lainvoimaa 17.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.