Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

17.4.2019 8.30 (päivitetty 9.24) Euroopan parlamentti hyväksyi uudet EU:n laajuiset säännöt väärinkäytösten ilmiantajien suojelemiseksi

Euroopan parlamentti hyväksyi uudet EU:n laajuiset säännöt väärinkäytösten ilmiantajien suojelemiseksi

Mepit hyväksyivät tiistaina (16.4.) uudet EU:n laajuiset säännöt väärinkäytösten ilmiantajien suojelemiseksi äänin 591 puolesta, 29 vastaan, 33 tyhjää. Uusissa säännöissä kielletään kostotoimet ja suojataan väärinkäytösten ilmiantajia kostotoimilta, kuten erottamiselta, alentamiselta tai pelottelulta. Lisäksi säännöillä suojataan väärinkäytösten ilmiantajien avustajia kuten työkavereita tai sukulaisia. Jäsenmaiden pitää varmistaa, että väärinkäytösten ilmiantajille on tarjolla ilmaiseksi kattavaa ja riippumatonta tietoa, neuvoja menettelyistä sekä apua oikeudellisiin menettelyihin. Lisäksi ilmiantajilla tulisi oikeudellisten menettelyjen aikana olla mahdollisuus saada taloudellista ja psykologista apua, mikäli he kokevat sen tarpeelliseksi. Seuraavaksi neuvoston pitää hyväksyä uudet säännöt. Sen jälkeen jäsenmailla on kaksi vuotta aikaa saattaa säännöt osaksi kansallista lainsäädäntöä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.