Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta, Ympäristö

15.4.2019 15.30 Hovioikeuden tuomio asunto-osakeyhtiön vastuusta sen pihaalueella osakkaalle tapahtuneesta liukastumisvahingosta

Hovioikeuden tuomio asunto-osakeyhtiön vastuusta sen pihaalueella osakkaalle tapahtuneesta liukastumisvahingosta

Asunto-osakeyhtiön hallitukselle oli kiinteistön ja rakennuksen pidosta ja sen myötä myös kiinteistön hoidosta vastaavana tahona kuulunut huolehtia hiekoittamisen asianmukaisesta järjestämisestä ja myös valvoa sen toteutumista sekä tarpeen mukaan ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin liukastumisten estämiseksi. HO katsoi, ettei asiassa ollut näytetty, että vastuu liukkaudentorjunnasta olisi valittajien väittämällä tavalla siirtynyt hallitukselta osakkaille. Yhtiön hallitus oli KO:n toteamin tavoin laiminlyönyt valvonta- ja toimimisvelvollisuutensa. Laiminlyönnin vuoksi A:lle oli yhtiön piha-alueella tapahtuneesta liukastumisesta aiheutunut nilkkavamma. Yhtiö oli velvollinen suorittamaan A:lle korvausta nilkkavamman aiheuttamasta tilapäisestä haitasta. KO:n tuomitsema korvaus tilapäisestä haitasta oli kohtuullinen eikä sitä ollut aihetta alentaa. (Vailla lainvoimaa 15.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.