Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö, Julkisoikeus

15.4.2019 11.00 Hallinto-oikeus: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöllä ja Suomen Kalastusopaskillalla ei ollut valitusoikeutta ELY-keskuksen kalastuskieltopäätöksestä

Hallinto-oikeus: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöllä ja Suomen Kalastusopaskillalla ei ollut valitusoikeutta ELY-keskuksen kalastuskieltopäätöksestä

Varsinais-Suomen ELY-keskus oli Inkoon kalastusalueen hakemuksesta kieltänyt kaiken kalastuksen ongintaa lukuun ottamatta 15.5-30.6 välisenä aikana karttaliitteeseen merkityillä alueilla sekä päättänyt eräistä muista kalastuskielloista. Hallinto-oikeus totesi, että Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry on valtakunnallinen keskusjärjestö, joka ajaa vapaa-ajankalastajien etua ja sekä toimii kalastuslain 23 ja 33 §:n mukaisena edustajana kalatalousasioissa. Suomen Kalastusopaskilta ry on valtakunnallinen järjestö, joka ajaa kalastusoppaiden etua ja sekä toimii kalastuslain 23 §:n mukaisena edustajana kalatalousasioissa. Yhdistyksen sääntöjen mukaan sen tarkoituksena on kohottaa kalastusoppaan ammatin yleistä arvostusta, kehittää jäsentensä välistä yhteistoimintaa ja parantaa kalastusmatkailualana yleisiä toimintaedellytyksiä. Hallinto-oikeus katsoi, ettei valituksenalaista päätöstä ollut kohdistettu valittajiin. Valitusoikeutta arvioitaessa oli näin ollen tarkasteltava, oliko valittajilla asianosaisasema sen perusteella, että valituksenalaisella päätöksellä olisi hallintolainkäyttölain 6 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla välitön vaikutus valittajien oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun. Hallinto-oikeus katsoi, ettei valituksenalainen päätös välittömästi vaikuta tai ole vaikuttanut välittömästi valittajien oikeuksiin tai velvollisuuksiin. Asiassa esitetyt tiedot valittajille kalastuslaissa asetetuista hallinnollisista tehtävistä ja muu asiassa saatu selvitys eivät myöskään osoittaneet, että päätöksellä olisi välitön vaikutus valittajien etuun. Valittajilla ei siten ollut valitusoikeutta valituksenalaisesta päätöksestä. (Vailla lainvoimaa 15.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.