Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

10.4.2019 9.23 KKO kumosi hovioikeuden tuomion ja tuomitsi vastaajat kavalluksesta sekä velvoitti maksamaan vahingonkorvausta

KKO kumosi hovioikeuden tuomion ja tuomitsi vastaajat kavalluksesta sekä velvoitti maksamaan vahingonkorvausta

A ja B olivat myyneet yhdessä A:n isän C:n kanssa omistamansa kiinteistön ja pitäneet heille maksetun kauppahinnan kokonaisuudessaan itsellään. A ja B kiistivät C:n kauppahintaosuuden kavallusta koskevan syytteen sillä perusteella, että kiinteistön hankinta oli aikanaan rahoitettu yksin heidän ottamallaan luotolla, jonka maksamiseen C ei ollut osallistunut. Hovioikeus oli hylännyt syytteen ja vapauttanut A:n ja B:n vahingonkorvausvelvollisuudesta. Korkeimman oikeuden ratkaisusta ilmenevillä perusteilla katsottiin, että A ja B eivät olleet syyllistyneet kavallukseen rahoituspanostaan määrältään vastaavan kauppahinnan osalta. Siltä osin kuin myyntihinta ylitti rahoituspanoksen, A:n ja B:n katsottiin syyllistyneen kavallusrikokseen. KKO oikeus katsoi, että oikeudenmukainen rangaistus vastaajien syyksi luetusta rikoksesta oli 6 kuukautta ehdollista vankeutta. Vastaajat olivat velvollisia korvaamaan rikoksella C:lle aiheuttamansa vahingon 17.333 euroa viivästyskorkoineen kauppahinnan maksupäivästä 5.2.2014 lukien.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.