Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

10.4.2019 9.00 Hovioikeus vapautti valittajan korvaamasta pesänselvittäjän ja -jakajan oikeudenkäyntikuluja käräjäoikeudessa

Hovioikeus vapautti valittajan korvaamasta pesänselvittäjän ja -jakajan oikeudenkäyntikuluja käräjäoikeudessa

KO oli hylännyt valittajan vaatimuksen B:n erottamisesta pesänselvittäjän ja -jakajan tehtävistä. Asian käsittely siltä osin kuin se oli koskenut valittajan vahingonkorvausvaatimusta oli jäänyt sillensä. Valittaja oli velvoitettu maksamaan B:n oikeudenkäyntikulut arvonlisäveroineen yhteensä 8.816,40 euroa korkoinen. HO totesi, että asia oli valittajan laittaessa asian KO:sa vireille ollut oikeudellisesti epäselvä. Tässä tilanteessa asiaan oli liittynyt sellaisia erityisiä syitä, jotka puolsivat korvausvelvollisuudesta määräämistä OK 21 luvun 7 §:n 2 momentin pääsäännöstä poikkeavasti. Kaikki asiaan vaikuttavat seikat huomioon ottaen HO harkitsi kokonaisuutena arvostellen kohtuulliseksi, että asianosaiset saivat pitää oikeudenkäyntikulunsa KO:ssa vahinkonaan. (Vailla lainvoimaa 10.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.