Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

9.4.2019 10.29 Hallinto-oikeus: Tekijänoikeuskirjeitä lähettävän asianajotoimiston oli luovutettava rekisterinpitäjänä henkilörekisterissään olevan yksityishenkilön kaikki tiedot salassapitointressistä huolimatta

Hallinto-oikeus: Tekijänoikeuskirjeitä lähettävän asianajotoimiston oli luovutettava rekisterinpitäjänä henkilörekisterissään olevan yksityishenkilön kaikki tiedot salassapitointressistä huolimatta

Tekijänoikeuskirjeen saanut A oli pyytänyt asianajotoimisto Hedman Partners Oy:tä luovuttamaan hänelle kaikki rekisterinpitäjän henkilörekisterien häntä koskevat tiedot. Tietosuojavaltuutettu oli määrännyt Hedman Partnersin antamaan A:lle kaikki yhtiön henkilörekisterissä olevat A:ta koskevat tiedot. Tietosuojavaltuutetun mukaan rekisterinpitäjä on itse oma-aloitteisesti internetliittymän tilaajalle lähettämällään kirjeellä tuonut ilmi harjoittamansa henkilötietojen keruun ja käsittelyn, sekä mahdollistanut mahdollisen tiedostojen ja jälkien hävittämisen. Tietosuojavaltuutettu kyseenalaisti rekisterinpitäjän esittämän yleisen salassapidon intressin. Oikeus omien henkilötietojen tarkastamiseen ja virheenoikaisuun on pääsääntö, jota voidaan yksittäistapauksissa väliaikaisesti rajoittaa muun muassa rikostutkinnan turvaamiseksi. Kirjeessään hakijalle rekisterinpitäjä pyytää tältä selvitystä havaitsemistaan mahdollisista tekijänoikeuden loukkauksista 20.3.2015 alkaen. Yksityisen tahon vuosia harjoittama organisoitu henkilötietojen kerääminen ja käsittely mahdollista tulevaisuudessa tehtävää rikosilmoitusta varten ei kategorisesti voi olla salaista ja henkilötietolain mukaisen tarkastusoikeuden ulottumattomissa. Hallinto-oikeuden mukaan yhtiö ei esittänyt valituksessaan sellaista perustetta, jonka vuoksi tietosuojavaltuutetun päätöstä tulisi muuttaa. (Vailla lainvoimaa 9.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.