Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta, Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

2.4.2019 15.00 Hovioikeus: Myyjä syrji niqab-asuun pukeutunutta naista uskonnon perusteella

Hovioikeus: Myyjä syrji niqab-asuun pukeutunutta naista uskonnon perusteella

Vastaaja oli elinkeinotoiminnassa ilman hyväksyttävää syytä jättänyt palvelematta A:ta yleisesti noudatettavilla ehdoilla sekä asettanut tämän ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan uskonnon perusteella. Vastaaja oli syyllistynyt siihen rikokseen, mistä syyttäjä oli hänelle vaatinut rangaistusta muutoin, mutta hän ei ollut pyytänyt A:ta poistumaan liikkeestä. Vastaaja tuomittiin syrjinnästä 35 päiväsakon rangaistukseen. KO:n tuomiota ei muutettu lainkohtia lukuun ottamatta. (Vailla lainvoimaa 2.4.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.