Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

29.3.2019 13.14 Finanssivalvonnan tulkinta osakkeesta takaisinmaksettavana varana

Finanssivalvonnan tulkinta osakkeesta takaisinmaksettavana varana

Finanssivalvonnan antaman tulkinnan mukaan yleisölle merkittäviksi tarjotut osakkeet, jotka liikkeeseen laskenut, lainanantoa harjoittava yhtiö on sitoutunut lunastamaan merkitsijältä vaadittaessa takaisin, katsotaan luottolaitostoiminnasta annetun lain mukaisiksi takaisinmaksettaviksi varoiksi. Tulkinnassa on otettu huomioon se, että kyseiset osakkeet käyttäytyvät velkainstrumentin tavoin. Tulkinnassa ei oteta kantaa yksittäisten toimijoiden toiminnan luvanvaraisuuteen, mutta jos yhtiöiden toiminta muutoinkin täyttää laissa säädetyt luvanvaraisuuden tunnusmerkit on yhtiöiden haettava luottolaitostoimilupaa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.