Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

22.3.2019 9.16 Hovioikeus korotti kansanedustajan pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta Teuvo Hakkaraiselle tuomittua rangaistusta - 80 päiväsakon rangaistus oli oikeudenmukainen seuraamus

Hovioikeus korotti kansanedustajan pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta Teuvo Hakkaraiselle tuomittua rangaistusta - 80 päiväsakon rangaistus oli oikeudenmukainen seuraamus

Asiassa oli kysymys siitä, tuliko vastaajalle tuomittua rangaistusta koventaa huomioon ottaen tekotapa, teosta aiheutuneet seuraukset ja se, että teko oli kohdistunut kansanedustajaan eduskunnassa. HO katsoi, että kohdassa 1 syyksiluettu pahoinpitely oli sakolla sovitettavissa. Kun myöskään kohdassa 2 syyksiluettu seksuaalinen ahdistelu ei edellytä vankeusrangaistuksen tuomitsemista, oli sakkorangaistusta pidettävä oikeudenmukaisena seuraamuksena syyksiluetuista rikoksista. Ottaen kuitenkin huomioon, että Hakkarainen oli kohdistanut väkivaltaa asianomistajan pään ja kaulan alueelle ja se, että hänen syykseen oli lisäksi luettu seksuaalinen ahdistelu ja että teko oli tapahtunut asianosaisten työpaikalla, oli tuomittua rangaistusta pidettävä yleiseen oikeuskäytäntöön nähden liian alhaisena ja rangaistusta oli siten korotettava. Sillä seikalla, että asianomistaja oli ollut kansanedustaja ei ollut merkitystä rangaistusta mitattaessa ottaen huomioon, että rikos ei ollut kohdistunut asianomistajaan tämän aseman vuoksi. (Vailla lainvoimaa 22.3.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.