Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

19.3.2019 11.00 (päivitetty 13.02) Teko ei ollut vanhentunut eikä itsekriminointisuoja suojannut velallista - tuomittiin velallisen petoksesta

Teko ei ollut vanhentunut eikä itsekriminointisuoja suojannut velallista - tuomittiin velallisen petoksesta

Asiassa oli kysymys siitä, oliko itsekriminointisuoja suojannut A:ta 22.10.2015 siten, että hänellä oli ollut oikeus olla ilmoittamatta omaisuuttaan ulosottoselvityksessä. A:han ei ollut 22.10.2015 kohdistunut rikosepäilyä. Asiassa oli siten arvioitava, oliko OK 17 luvun 25 §:n mukainen itsekriminointisuoja ulottunut myös A:n aikaisempaan vastaavaan menettelyyn häneen kohdistuvassa ulosottoselvityksessä, johon liittyen A:han ei myöskään ollut kohdistunut rikosepäilyä. Toisin kuin käräjäoikeus HO katsoi, ettei teko ollut vanhentunut eikä itsekriminointisuoja suojannut velallista. Oikeudenmukainen rangaistus suhteessa vastaajan syyksi luetun rikoksen vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, teon vaikuttimiin sekä rikoksesta ilmenevään muuhun tekijän syyllisyyteen oli 60 päiväsakon sakkorangaistus. Vastaaja velvoitettiin suorittamaan verohallinnolle vahingonkorvauksena 7.090,25 euroa laillisine korkoineen. (Vailla lainvoimaa 19.3.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.