Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

11.3.2019 9.00 Oikeusasiamies otti kantaa ajokieltoon asettamisesta

Oikeusasiamiehen mukaan oli hyvin ymmärrettävää, että kantelija oli ollut epätietoinen ajo-oikeudestaan ja tyytymätön poliisin toimintaan. Ratkaisussa mainittujen virheiden johdosta hänen ajokorttinsa oli ollut poliisin hallussa 7.–24.3.2018 ilman, että asiassa olisi tehty päätöstä väliaikaista ajokiellosta. Tuon saman ajan hän oli voinut perustellusti olla siinä käsityksessä, että hän oli ajokiellossa, vaikka näin ei asianlaita ollut.
Poliisilaitos ilmoitti, että kantelijan tapauksesta oli laadittu kooste, joka oli jaettu laajasti poliisilaitoksen yksiköihin ja siihen oli vastaisen varalta kiinnitetty esimiesten huomiota. ATJ-järjestelmän virheelliset merkinnät oli myös ilmoitettu korjatuiksi. Nämä toimenpiteet ovatkin olleet hyvin perusteltuja.
Käytettävissään olleen selvityksen perusteella oikeusasiamies piti riittävänä, että hän kiinnitti ylikonstaapelin ja poliisilaitoksen huomiota tapahtuneisiin virheisiin.

Koko dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.