Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

4.3.2019 13.34 Hovioikeus arvioi vastaajan syyllistymistä 20 000 euron "työttömyyskassapetokseen" toisin kuin käräjäoikeus mutta jätti vastaajan rangaistukseen tuomitsematta

Hovioikeus arvioi vastaajan syyllistymistä 20 000 euron

Asiassa oli arvioitava, oliko vastaaja ymmärtänyt tai oliko hänen pitänyt ymmärtää, että hänen olisi ansiopäivärahaa hakiessaan tullut ilmoittaa työttömyyskassalle vakuutusyhtiöltä saamansa työkyvyttömyyseläke. Asiaa kokonaisuutena arvioituaan HO päätyi siihen, ettei asiassa ei jäänyt varteenotettavaa epäilystä vastaajan menettelyn tahallisuudesta. Vastaaja oli siten syyllistynyt siihen, mistä hänelle oli HO:ssa tarkennetun teonkuvauksen perusteella vaadittu rangaistusta. Teon ilmentämä tavanomaista vähäisempi syyllisyys ja tekijään liittyvät erityiset syyt puolsivat kokonaisarvostelussa sitä, että tekoa oli pidettävä sekä RL 6 luvun 12 §:n 3 kohdassa 1 tarkoitetulla tavalla kokonaisuutena arvostellen vähäisenä että RL 6 luvun 12 §:n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla anteeksiannettavaan tekoon rinnastettavana. Näillä perusteilla HO jätti vastaajan mainittujen lainkohtien nojalla rangaistukseen tuomitsematta. (Vailla lainvoimaa 4.2.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.