Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

28.2.2019 11.20 (päivitetty 1.3.2019 11.52) Amk-opiskelijoiden anonyymin reklamaation jälkeen irtisanotulle opettajalle korvaukseksi 21 kuukauden palkka

Amk-opiskelijoiden anonyymin reklamaation jälkeen irtisanotulle opettajalle korvaukseksi 21 kuukauden palkka

24 vuotta työskennellyt opettaja irtisanottiin varoitusta antamatta. Irtisanomisilmoituksen mukaan opettaja oli uhkaillut opiskelijoita ja teko oli vaikuttanut yrityksen ulkoiseen kuvaan ja oli ollut omiaan vahingoittamaan sitä. Lisäksi teko oli aiheuttanut opiskelijoiden ja opettajan sekä työnantajan ja opettajan välille luottamuspulan. HO hyväksyi asiassa KO:n perustelut ja johtopäätökset. Korvauksen osalta HO totesi, että opettajan kuulemisessa oli käynyt ilmi, että hänen henkilökohtainen eläkeikänsä olisi ollut 64 vuotta 8 kuukautta ja hänellä oli ollut tarkoitus jatkaa töissä siihen saakka. Opettajan tarkoituksena oli näin ollen ollut jatkaa työsuhteessaan vuoden 2018 loppuun. HO piti tämäkin seikka huomioon ottaen KO:n opettajalle tuomitsemaa 21 kuukauden palkkaa vastaavaa korvausta oikeudenmukaisena korvauksena. (Vailla lainvoimaa 29.2.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.