Edilexissä on huoltokatko perjantaina 29.1.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

14.2.2019 8.34 Rikoksen tekemisestä kulunut aika lievensi itselleen ja avopuolisolleen perusteettomasti toimeentulotukea 17 847,77 euroa nostaneen miehen rangaistusta törkeästä petoksesta

Rikoksen tekemisestä kulunut aika lievensi itselleen ja avopuolisolleen perusteettomasti toimeentulotukea 17 847,77 euroa nostaneen miehen rangaistusta törkeästä petoksesta

Vastaaja oli tuomittu törkeästä petoksesta 4 kk ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lähtökohtaisesti vastaajan menettelystä olisi tullut tuomita noin 6 kk mittainen vankeusrangaistus. Vastaaja oli kuultu ensimmäisen kerran epäiltynä jo syyskuussa 2012. Rikos oli tekotavaltaan tyypillinen avustuspetos. Salatut tulot olivat näkyneet tilitapahtumina. Näissä olosuhteissa, vaikka asian käsittelyn kestoon oli osaltaan vaikuttanut vastaajan perusteettomaksi osoittautunut valitus puolustajan määräämisestä, rikoksen tekemisestä oli kulunut niin pitkä aika, että se oli otettava RL 6 luvun 7 §:n nojalla rangaistusta lieventävänä seikkana huomioon. Näissä olosuhteissa oikeudenmukainen rangaistusseuraamus vastaajalle oli 4 kuukauden pituinen vankeusrangaistus. HO ei myöntänyt vastaajalle jatkokäsittelylupaa. (Vailla lainvoimaa 14.2.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.