Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

11.2.2019 8.59 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus määräsi huumausainerikoksiin syyllistyneen vastaajan heti vangittavaksi

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus määräsi huumausainerikoksiin syyllistyneen vastaajan heti vangittavaksi

Koska A oli tuomittu kahden vuoden kahden kuukauden vankeusrangaistukseen, vangittuna pitämiselle olisi ollut edellytykset. Vankeusrangaistus ei ollut myöskään niin lyhyt, että vangittuna pitäminen mitätöisi A:n oikeuden hakea muutosta käräjäoikeuden tuomioon. A on 36-vuotias. Asian laadun vuoksi vangittuna pitäminen ei olisi ollut kohtuutonta. Myöskään työ- ja asuntoasioiden järjestämisen vuoksi vangittuna pitäminen ei ole kohtuutonta. Muita henkilökohtaisia olosuhteita asiassa ei esitetty. Hovioikeus määräsi pakkokeinolain 2 luvun 12 §:n 1 momentin 1 kohdan, 13 §:n ja 3 luvun 19 §:n 1 momentin nojalla A:n heti vangittavaksi. (Vailla lainvoimaa 11.2.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.