Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

7.2.2019 12.20 Työtuomioistuin: Työnantaja rikkoi virka- ja työehtosopimusta alentaessaan sairaanhoitajien tehtäväkohtaisia palkkoja

Työtuomioistuin: Työnantaja rikkoi virka- ja työehtosopimusta alentaessaan sairaanhoitajien tehtäväkohtaisia palkkoja

Työnantaja oli alentanut kolmen sairaanhoitajan tehtäväkohtaisia palkkoja, kun nämä olivat siirtyneet preoperatiivisesta yksiköstä hoidonsuunnittelutehtävästä päiväkirurgiseen yksikköön niin sanottuun yhdistelmätehtävään. Työnantaja ei ollut tässä yhteydessä päivittänyt työntekijöiden tehtäväkuvauksia. Tuomiossa katsottiin, että työnantaja oli rikkonut virka- ja työehtosopimusta alentaessaan tehtäväkohtaisia palkkoja, vaikka sairaanhoitajien tosiasialliset työtehtävät ja niiden vaativuus eivät olleet olennaisesti muuttuneet. Työnantaja oli rikkonut työehtosopimusta myös laiminlyödessään tehtäväkuvausten päivittämisen. Kanne hyväksyttiin ja työnantaja tuomittiin hyvityssakkoon virka- ja työehtosopimuksen tieten rikkomisesta. Myös työnantajajärjestön katsottiin laiminlyöneen valvontavelvollisuutensa asiassa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.