Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

31.1.2019 13.00 Hallinto-oikeus: Oppimisvaikeuksista kärsivän kansalaisuushakemus voitiin hylätä puuttuvan kielitaidon vuoksi

Hallinto-oikeus: Oppimisvaikeuksista kärsivän kansalaisuushakemus voitiin hylätä puuttuvan kielitaidon vuoksi

Hakijan hallinto-oikeudelle esittämä lääkärinlausunto erityisistä oppimisvaikeuksista ja niiden vaikutuksesta kielen oppimiseen merkitsi vetoamista 18 b §:n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuun erittäin painavaan syyhyn. Hallinto-oikeus totesi, että hakijan suomen kielen opettajana toimineen S:n antama todistus ei ole todistus luku- ja kirjoitustaidottomuudesta vaan heikosta luku- ja kirjoitustaidosta. Hakija oli omankin kertomansa mukaan käynyt kotimaassaan yhden vuoden koulua ja oli maahan tullessaan osannut kirjoittaa ainakin hieman. Hakijaa ei siten voitu pitää kansalaisuuslaissa tarkoitetulla tavalla luku- ja kirjoitustaidottomana. (Vailla lainvoimaa 31.1.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.