Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

21.1.2019 9.00 (päivitetty 2.3.2019 21.47) Tulolähdejako poistuu - valtiovarainvaliokunta puolsi hallituksen esityksen hyväksymistä muuttamattomana

Tulolähdejako poistuu - valtiovarainvaliokunta puolsi hallituksen esityksen hyväksymistä muuttamattomana

Valtiovarainlautakunnan mukaan esitys toteuttaa vero-oikeudellisessa keskustelussa vuosia esillä olleen tavoitteen uudistaa tulolähdejakoa koskeva sääntely. Uudistus ei poista tulolähdejakoa kaikilta verovelvollisilta mutta ratkaisee sen keskeisen ongelma-alueen yhteisöjen verotuksessa. Ongelmana on ollut se, ettei toisen tulolähteen tappiota ole saanut vähentää toisen tulolähteen voitosta. Yhteisö on siis voinut joutua maksamaan veroa, vaikka kokonaistulos olisi tappiollinen. Esitys korjaa ratkaisevalla tavalla tätä epäsuhtaa. Lait ovat tarkoitetut tulemaan voimaan 1. heinäkuuta 2019. Muutoksia sovellettaisiin ensimmäisen kerran verovuodelta 2020 toimitettavassa verotuksessa. Valtiovarainlautakunta antoi lausuntonsa asiasta perjantaina 18. tammikuuta. (Lisäys: Eduskunta on hyväksynyt lain 30.1.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.