Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

16.1.2019 13.00 Hovioikeus: Käräjäoikeus oli voinut vahvistaa velkajärjestelyn maksuohjelman yksinkertaistetussa menettelyssä yhtiön vastustuksesta huolimatta

Hovioikeus: Käräjäoikeus oli voinut vahvistaa velkajärjestelyn maksuohjelman yksinkertaistetussa menettelyssä yhtiön vastustuksesta huolimatta

HO:ssa oli ollut kysymys siitä, oliko hakijalle voitu vahvistaa maksuohjelma VJL 38 a §:n mukaisessa yksinkertaistetussa menettelyssä. P Oy:n mukaan KO ei olisi voinut vahvistaa selvittäjän maksuohjelmaehdotusta yksinkertaistetussa menettelyssä erityisesti siitä syystä, että se ei ollut lain 25 §:n mukainen, koska maksuohjelmaehdotukseen ei ollut sisällytetty vähimmäiskertymälaskelmaa eikä se ollut myöskään lain 31 §:n mukainen, koska tavalliset velat oli pyydetty ilmoittamaan korkoineen menettelyn aloittamispäivälle eikä hakemuksessa ilmoitetulle saldopäivälle. P Oy oli lisäksi katsonut, ettei maksuohjelmaehdotusta olisi voinut vahvistaa myöskään siitä syytä, että siinä ei ollut noudatettu lain 34 §:ää kuolinpesän realisoinnin osalta eikä maksuohjelman kestoa ole pidennetty siltä osin kuin menettelyajan kertymä oli käytetty selvittäjän palkkion maksuksi. Maksuohjelmaehdotuksesta ei myöskään ilmennyt, oliko velallisella tuloihin perustuva lisäsuoritusvelvollisuus. HO ei muuttanut KO:n päätöksen lopputulosta. (Vailla lainvoimaa 16.1.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.