Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

14.1.2019 12.13 Käräjäoikeus: saneerausmenettelyn aloittamiselle pelkästään jatkamiskelpoisuuden selvittämiseksi ei ollut perusteita – hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa

Velallinen oli vedonnut siihen, ettei saneerausmenettelyn aloituskynnystä tule asettaa kovin korkealle ja yksityiskohtaisempi esitys ratkaisuista ilmenee vasta maksuohjelman sisällöstä. Käräjäoikeus totesi, että joissain tapauksissa saneerausmenettely on perusteltua aloittaa sen selvittämiseksi, onko liiketoiminnan harjoittamiseksi tarvittavan lisärahoituksen saaminen ja toiminnan kannattavuuden parantaminen mahdollista.  Tässä tapauksessa velkojien esteväitteet olivat perusteltuja. Harkinnassa oli otettava huomioon se, ettei velallinen esittänyt selvitystä toimintaedellytysten tosiasiallisista parantamisedellytyksistä ja että saneerausmenettelystä myös aiheutuu merkittäviä kustannuksia, jotka heikentävät saneerausvelkojien asemaa. Käräjäoikeus harkitsi, ettei saneerausmenettelyn aloittamiselle pelkästään jatkamiskelpoisuuden selvittämiseksi ollut perusteita. (Vailla lainvoimaa 14.1.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.