Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

8.1.2019 12.10 Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisun lopputulosta osakekaupan julistamisesta pätemättömäksi oikeustoimilain 3 luvun 33 §:n perusteella

Käräjäoikeus katsoi, että ostaja A oli tiennyt myyjän B:n olevan sidottu osakassopimukseen tai että B:n tämän kaltainen sidonnaisuus oli olosuhteena varsin todennäköinen. Aloitteen osakekaupasta oli tehnyt A. B:ltä oli ostettu pieni osakemäärä ja ostajan puolelta oli esitetty sähköpostissa 9.2.2017, että kauppakirja olisi lakimiehen laatima. A ei ollut millään tavoin selvittänyt B:n mahdollista sidonnaisuutta tai kysynyt tästä mitään. Kauppa itsessään, eli 100 osaketta = 100 euroa, oli ollut myyjän kannalta ilmeisen vähämerkityksellinen. Kaupalla oli B:n osalta syntynyt riski merkittävän taloudellisen vahingon, vähintäänkin 20.000 euron sopimussakon syntymisestä verrattuna kauppahintaan 100 euroa. Näiden seikkojen perusteella oli katsottava, että kauppa oli syntynyt olosuhteissa, joista tietoisen ostajan oli kunnianvastaista ja arvotonta vedota kyseiseen sopimukseen. Osakekauppaa koskeva sopimus 9.2.2017 oli oikeustoimilain 3 luvun 33 §:n perusteella julistettava pätemättömäksi. (Vailla lainvoimaa 8.1.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.