Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

10.12.2018 13.17 Hovioikeus piti 13.589 euron suuruista taloudellista hyötyä huomattavana useisiin pikavippiyrityksiin koskevassa petoksessa

Hovioikeus piti 13.589 euron suuruista taloudellista hyötyä huomattavana useisiin
pikavippiyrityksiin koskevassa petoksessa

Tässä tapauksessa tavoiteltua 13.589 euron suuruista taloudellista hyötyä voitiin rahamäärän osalta pitää rajatapauksena sen suhteen, oliko kysymyksessä huomattava hyöty. Rikos oli kohdistunut useisiin pikavippiyrityksiin vastaajan silloisen vaimon henkilötiedoilla. HO päätyi tässä tapauksessa siihen, että mainitun suuruista hyötyä oli pidettävä lainkohdan tarkoittamalla tavalla huomattavana. Ottaen huomioon KO:n ratkaisusta ilmenevät seikat, teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Vastaaja oli näin ollen syyllistynyt KO:n hänen syykseen lukemaan törkeään petokseen. (Vailla lainvoimaa 10.12.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.