Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta, Työ- ja sosiaalioikeus

5.12.2018 14.22 STM: Alkoholin etämyynnistä ei anneta hallituksen esitystä tällä vaalikaudella

STM: Alkoholin etämyynnistä ei anneta hallituksen esitystä tällä vaalikaudella

Alkoholijuomien etämyynnin laillisuudesta on esitetty erilaisia näkemyksiä. Asian selvittämiseksi STM pyysi oikeuskanslerilta lausunnon etämyyntiä koskevien säännösten tulkinnasta. Lisäksi ministeriö kysyi pitäisikö nykyisiä säännöksiä selventää. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon mukaan oikeuskanslerin lausunto tuo pitkään jatkuneeseen epäselvyyden tilaan selkeyttä.
- Saimme tukea ja viitoitusta sille, että ensin pitää katsoa miten laki toimii. Jos viranomaisvalvontaa tehostetaan nyt, saamme lain soveltamisesta tietoa vasta seuraavalla hallituskaudella. Näin ollen tällä vaalikaudella alkoholilain muutoksia etämyynnin osalta ei ole perusteltua tehdä, Saarikko kertoo.

Koko dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.