Edilexissä on huoltokatko torstaina 17.6.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

31.10.2018 9.00 Hallinto-oikeus: Satamakiinteistöllä sijaitsevista PVC-halleista tuli määrätä kiinteistövero

Hallinto-oikeus: Satamakiinteistöllä sijaitsevista PVC-halleista tuli määrätä kiinteistövero

HAO totesi selostettuaan KHO:n vuosikirjapäätöksen 2016:102, että tuossa tapauksessa oli kysymys vastaavantyyppisistä PVC-halleista, mutta ne pystytettiin yhtiön toimintamallin mukaisesti asiakkaan hallitsemalle kiinteistölle vain väliaikaisesti, eikä niitä ollut tarkoitettu palvelemaan kiinteistön käyttöä pysyvämmin. Nyt selostettavassa tapauksessa yhtiö ei ollut osoittanut, että PVC-hallit olisi rakennettu yhtiön omistamalle kiinteistölle väliaikaisesti. Kun myös otettiin huomioon, että osa halleista oli jo yli kymmenen vuotta vanhoja, ei halleja voitu katsoa rakennetun tilapäiseen käyttöön vaan niiden oli katsottava palvelevan pysyvästi kiinteistön käyttötarkoitusta satamavarastona. HAO katsoi, että yhtiön omistamat PVC-hallit olivat kiinteistöverolain 2 §:ssä tarkoitettuja rakennuksia tai rakennelmia, ja siten niistä oli tullut määrätä yhtiölle kiinteistövero.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.