Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

23.10.2018 15.00 Apulaisoikeusasiamiehen mukaan seurakunnan järjestämään talous- ja velkaneuvontaan liittyy ongelmallisuutta

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan seurakunnan järjestämään talous- ja velkaneuvontaan liittyy ongelmallisuutta

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin toteaa ratkaisussaan, että jo pelkästään se, että talous- ja velkaneuvonnasta vastaa seurakunta, saattaa olla esteenä sille, että henkilö kääntyy talous- ja velkaneuvonnan puoleen. Talous- ja velkaneuvonnan puoleen kääntynytkin voi kokea tilanteen kiusalliseksi tai epämukavaksi, mikäli hän edustaa erilaista uskonnollista tai yhteiskunnallista ajatussuuntaa kuin palvelua antava seurakunta. Evankelis-luterilaisen seurakunnan puoleen kääntyminen – siinäkin tilanteessa, ettei talous- ja velkaneuvontaan liity mitään uskonnollisia elementtejä – voi esimerkiksi olla henkilön vakaumuksen vastaista tai vaikeuttaa luottamuksen syntymistä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.