Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.

9.10.2018 11.29 Käräjät 2018 -tapahtuma kokosi yhteen yli 250 asiantuntijaa oppimaan ja verkostoitumaan juridisten aiheiden äärelle

Käräjät 2018 -tapahtuma kokosi yhteen yli 250 asiantuntijaa oppimaan ja verkostoitumaan juridisten aiheiden äärelle

Edita Publishingin järjestämä Käräjät 2018 -koulutustapahtuma pidettiin 5.10.2018 Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä. Kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma avattiin koko osallistujajoukolle yhteisillä, työelämän kehityksestä kertovilla keynote-puheenvuoroilla, minkä jälkeen ohjelma jatkui työoikeuteen, vero-oikeuteen ja tietosuojaan keskittyvillä linjoilla. Käräjät 2018 -tapahtuma keskittyi aikaisempaa voimakkaammin asiapitoisiin juridiikan ohjelmalinjoihin. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään vuonna 2020.

Aamun keynote-puhujat, tulevaisuustutkija Ilkka Halava ja aivotutkija Katri Saarikivi, valottivat inspiroivilla esityksillään tulevaisuuden työelämän ja ihmisiltä vaadittavien työelämäntaitojen kehityskulkuja.

Ilkka Halavan mukaan ihmisten työn tuottavuus on laskenut teollistumisen ajoista lähtien ja nykyisin noin 40 % maailman ihmisistä tekee omasta mielestään merkityksetöntä työtä. Tulevaisuudessa työnteon mielekkyys ja laatu kuitenkin kasvavat, koska ihmiset lopettavat koneiden töiden tekemisen. Tulevaisuudessa koneet tekevät työt, jotka ovat ”dull, dirty & dangerous”. Palkkatyöstä tulee epätyypillinen työtapa - autonomia ja yrittäjämäisyys nousevat tärkeiksi toimintatavoiksi. Samalla uudenlaisten työelämäntaitojen merkitys kasvaa.

Katri Saarikivi jatkoi Halavan avaamasta aiheesta korostamalla ihmisten vuorovaikutustaitojen ja empatian merkitystä. Empatiataitoja kehittävät erityisesti tarkkaavaisuus, motivaatio ymmärtää ja relevantti aiempi kokemus. Työnteko on toisten ihmisten ongelmien ratkaisua ja, koska ihmisten ongelmat ovat ehtymätön luonnonvara, tulee töitä olemaan riittämiin tulevaisuudessakin.

Niin Halavan kuin Saarikivenkään mukaan muutosta ei tule pelätä, sillä ihmistä ja ihmiselle ominaisia taitoja tarvitaan aina.

Iltapäivän ohjelmasta

Työoikeus, linjaisäntänä Eversheds Sutherland

Työoikeuslinjalla perehdyttiin työelämän riskitilanteisiin sekä työoikeuden ajankohtaisimpiin muutoksiin. Päivän teemoina olivat henkisen kuormituksen sääntely, alisuoriutuminen sekä työlainsäädännön ja oikeuskäytännön tärkeimmät muutokset ja tulkintalinjat.

Vero-oikeus, linjaisäntänä Waselius & Wist

Siirtohinnan taustalla on tapauskohtaisesti eri tavoin muodostuneita sopimusrakenteita. Siirtohinta voi joutua oikeudenkäynnin kohteeksi, kun tällaisia sopimusrakenteita ei pidetä verotuksessa markkinaehtoisina. Vero-oikeuslinjalla pureuduttiin nimenomaan siirtohintaa koskevan oikeudenkäynnin erityispiirteisiin niin teorian kuin käytännönkin valossa. Tämän lisäksi tarkasteltiin vaihtoehtoisia riidanratkaisumalleja ja todistelukeinoja siirtohintaa koskevien erimielisyyksien tehokkaaksi ratkaisemiseksi sekä EU:n viimeaikaisten valtiotukitapausten menettelyllisiä erityispiirteitä ja siirtohintakytköksiä.

Tietosuoja, linjaisäntänä KPMG

Kyberhyökkäysten yleistyessä digitalisoituneessa ympäristössämme tietomurtoriski on jatkuvasti läsnä. Tietosuojalinjalla pohdittiin sitä, miten mahdollisiin tietoturvaloukkauksiin ja tietomurtoihin tulee varautua ennakolta, ja mitkä ovat organisaation velvoitteet ja vastuu, kun tietomurto havaitaan?

Lue ja kuuntele lisää

Toimittaja: Hanna Kuha (hanna.kuha@edita.fi) ja Jukka Savolainen, Edilex-toimitus (jukka.savolainen@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.