Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Verotus

4.10.2018 9.06 Hallinto-oikeus: Arvonlisäveroa ei hyväksytty yleishyödyllisen investointihankkeen tukikelpoiseksi kustannukseksi

ELY-keskus oli myöntänyt X:n kaupungille enintään 132 209,19 euron tuen yleishyödylliseen investointihankkeeseen, joka perustui Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan 2014 - 2020. Päätöksen mukaan tuesta oli siirron saajana Y:n kaupungin osuus 70 950 euroa. Hankkeessa toteutetaan opastusjärjestelmä, ja rakentamisesta koostuva hyväksytty kustannusarvio on 220 349,19 euroa, kun X:n kaupungin hakemuksessa on esitetty 273 233 euron kustannusten hyväksymistä. Arvonlisäveroa ei ollut hyväksytty hankkeen tukikelpoiseksi kustannukseksi. Päätösperustelujen mukaan kaupungilla oli oikeus saada kyseisiin vähennyskelvottomiin hankintoihin sisältyvä vero palautuksena AVL 130 §:ssä tarkoitetulla tavalla. X:n kaupunki valitti omasta ja Y:n kaupungin puolesta ELY-keskuksen päätöksestä vaatien arvonlisäverokustannusten hyväksymistä tukikelpoiseksi. Asiassa oli HAO:ssa ratkaistavana kysymys siitä, jäikö hankkeen kustannuksiin sisältyvä arvonlisävero hankkeen toteuttajina olevien kuntien lopulliseksi kustannukseksi siten kuin maaseudun hanketoiminnan tukemisesta annetun valtioneuvoston asetuksen (1174/2014) 26 §:n 5-kohdassa säädetään. HAO hylkäsi valituksen. (Ei lainoim. 4.10.208)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.