Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

28.9.2018 16.00 Hovioikeuden ratkaisu koiran aiheuttamasta vammantuottamuksesta

Hovioikeuden ratkaisu koiran aiheuttamasta vammantuottamuksesta

B:hen kohdistunut pureminen oli tapahtunut toisenlaisessa yhteydessä kuin koiran aikaisempi ihmiseen kohdistunut pureminen. Lihojenjakamistilanteessa ilmennyt koiran poikkeava käytös oli voinut osaltaan selittyä koiran haluttomuudesta luovuttaa autosta löytämiään lihoja vieraalle ihmiselle. Tähän nähden hovioikeus katsoi, ettei A:n voitu katsoa päästäessään koiransa luvallisesti irti metsästysharjoittelun yhteydessä mitoittaneen koiran aikaisempi metsästyskäyttö huomioon ottaen varotoimiaan niin puutteellisesti, että hän olisi menetellyt asiassa eläimen vartioimatta jättämisen tunnusmerkistön edellyttämin tavoin tahallisesti taikka törkeän huolimattomasti. Tämän vuoksi syyte eläimen vartioimatta jättämisestä hylättiin. Asianmukainen koiran valvonta ja koiran tavoittaminen omistajansa haltuun olisi saattanut estää koko tapahtuman. Nämä seikat huomioon ottaen hovioikeus katsoi, että A:n voitiin katsoa menetelleen syytteen teonkuvauksessa esitetyin tavoin huolimattomasti koiransa asianmukaisen vartioinnin osalta. A:n vastuulla ollut koira oli päässyt tutkan avulla tapahtuneesta seuraamisesta huolimatta metsästä asutuksen pariin ja aiheuttamaan B:lle syytteessä todetut vammat. A oli siten syyllistynyt menettelyllään käräjäoikeuden hänen syykseen lukemaan vammantuottamukseen. (Vailla lainvoimaa 28.9.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.