Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

24.8.2018 14.03 Hovioikeuden tuomio avomiehen yhteistalouden hyväksi antaman panoksen määrästä avopuolisoiden omaisuuden erottelussa

Hovioikeuden tuomio avomiehen yhteistalouden hyväksi antaman panoksen määrästä avopuolisoiden omaisuuden erottelussa

Asiassa oli riidatonta, että miehellä oli oikeus saada hyvitystä yhteistalouden hyväksi antamastaan panoksesta. Miehen valitus koski tämän hyvityksen määrää. HO katsoi asiassa esitettyjä seikkoja kokonaisuutena arvioiden, että nainen oli saanut miehen kiinteistön kunnostamiseksi tekemän työpanoksen osalta perusteetonta etua yhteensä 10 000 euron edestä, mitä määrää ei ollut pidettävä vähäisenä. Pesänjakajan ja KO:n työhyvityksen määräksi hyväksymä 10 000 euroa oli ollut kohtuullinen ja oikeamääräinen hyvitys miehen naisen omaisuuden kartuttamiseksi tekemästä työstä. KO:n tuomiota ei siten ollut aihetta muuttaa. (Vailla lainvoimaa 24.8.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.