Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Julkisoikeus

16.8.2018 9.19 KHO:n ratkaisu henkilöllisyyden riittävästä selvittämisestä kansalaisuuden myöntämistä koskevassa asiassa

KHO:n ratkaisu henkilöllisyyden riittävästä selvittämisestä kansalaisuuden myöntämistä koskevassa asiassa

Hallinto-oikeus oli katsonut, että kun valittaja oli itse antanut henkilöllisyydestään viranomaisille ristiriitaisia tietoja, ei hänen henkilöllisyytensä voitu katsoa tulleen kansalaisuuden myöntämiseksi riittävällä tavalla selvitetyksi. Maahanmuuttovirasto oli voinut hylätä kansalaisuushakemuksen. Asiassa oli KHO:ssa otettava kantaa siihen, oliko valittajan pyytämää korjausta syntymäaikaan pidettävä kansalaisuuslain 6 §:n 4 momentissa tarkoitetulla tavalla vähäisenä. KHO katsoi, että viiden vuoden eroa ilmoitetuissa syntymäajoissa ei ollut pidettävä mainitussa lainkohdassa tarkoitetulla tavalla vähäisenä. Pyyntö valittajan henkilöllisyyden muuttamiseen oli näin ollen katkaissut kansalaisuuslain 6 §:n 3 momentissa tarkoitetun määräajan kulumisen. Sillä seikalla, että pyydettyä muutosta ei ollut merkitty väestötietojärjestelmään, ei ollut asiassa ratkaisevaa merkitystä. KHO ei muuttanut hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.