Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

8.8.2018 10.30 Unionin tuomioistuimen ennakkoratkaisu työntekijöiden joukkovähentämistä koskevan direktiivin tulkinnasta

Unionin tuomioistuimen ennakkoratkaisu työntekijöiden joukkovähentämistä koskevan direktiivin tulkinnasta

Työntekijöiden joukkovähentämistä koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä annetun direktiivin 98/59/EY 2 artiklan 4 kohdan ensimmäistä alakohtaa on tulkittava siten, että käsite ”yritys, jolla on määräysvalta työnantajaan nähden”, koskee yritystä, joka on sidoksissa kyseiseen työnantajaan sillä työnantajan yhtiöpääomasta olevien omistusosuuksien tai muiden sellaisten oikeudellisten siteiden kautta, jotka antavat sille mahdollisuuden käyttää ratkaisevaa vaikutusvaltaa työnantajan päätöksentekoelimissä tai pakottaa työnantajan suunnittelemaan joukkovähentämistä tai toteuttamaan sen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.