Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

1.8.2018 11.45 Apulaisoikeusasiamiehen sijainen otti kantaa sosiaalitoimen menettelyyn asiakirjojen julkisuutta koskevassa asiassa

Apulaisoikeusasiamiehen sijainen otti kantaa sosiaalitoimen menettelyyn asiakirjojen julkisuutta koskevassa asiassa

Kantelija arvosteli sosiaalitoimen menettelyä lastensuojeluasiassa. Kantelija kertoi, että hän oli pyytänyt lapsensa tapaamisia. Kantelija kertoi vielä, että hän oli pyytänyt itseään koskevia asiakirjoja saamatta tietopyyntöönsä vastausta. Apulaisoikeusasiamiehen sijainen katsoi, että kantelijan tietopyyntöä ei ollut käsitelty julkisuuslain edellyttämällä tavalla. Hän totesi lisäksi, että sosiaalitoimi oli laiminlyönyt myös sosiaalihuollon asiakaslain ja hallintolain mukaisen neuvonta- ja selvittämisvelvollisuutensa kantelijan tietopyynnön käsittelyssä. Apulaisoikeusasiamiehen sijainen saattoi esittämänsä käsitykset sosiaalitoimen tietoon.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.