Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

19.7.2018 8.08 Hallinto-oikeus: suunnittelutarveratkaisun edellytykset eivät täyttyneet – hankkeen toteuttamisvaihtoehdot tulee selvittää asemakaavalla

Ottaen huomioon, että kysymyksessä oli uudisrakentamista koskeva hanke, ei kysymys ollut maankäyttö- ja rakennuslain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetusta korjaamisesta tai vähäisestä laajentamisesta. Hallinto-oikeus totesi, että hankkeen hyväksymisellä tässä vaiheessa olisi suunnitteluvaihtoehtoja rajaava vaikutus alueen vireillä olevassa kaavoituksessa. Hankkeen toteuttamisvaihtoehdot tulee selvittää asemakaavalla, jolloin voidaan ottaa huomioon myös alueen muiden maanomistajien rakennustarpeet ja muu maankäyttö. Kun otettiin huomioon alueen kaavoituksellinen tilanne, ilmeinen rakentamispaine alueella sekä vaatimus riittävän kaavoitusvaran jättämisestä, hankkeen toteuttaminen ja asutuksen lisääminen alueella kaavallisesta suunnittelusta erillisellä suunnittelutarveratkaisulla aiheuttaisi maankäyttö- ja rakennuslain 137 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettua haittaa kaavoitukselle ja alueiden käytön muulle järjestämiselle. Se seikka, että rakennus on siirrettävissä pois, ei antanut aihetta arvioida asiaa toisin. Edellytyksiä myönteiselle suunnittelutarveratkaisulle ei siten ollut. (Vailla lainvoimaa 19.7.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.