Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

18.7.2018 9.56 Hovioikeus tuomitsi juniorijalkapallojoukkueen joukkueenjohtajan kavalluksesta ja väärennyksestä 5 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja 10 382 euron vahingonkorvauksiin jalkapalloseuralle

Hovioikeus tuomitsi juniorijalkapallojoukkueen joukkueenjohtajan kavalluksesta ja väärennyksestä 5 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja 10 382 euron vahingonkorvauksiin jalkapalloseuralle

Vastaaja oli toiminut seuran (ry) alaisen Joukkue 98/99 -nimisen juniorijalkapallojoukkueen (joukkue) joukkueenjohtajana. Kysymyksessä oli seuraan kuuluva niin kutsuttu kaupunginosajoukkue, joka ei ollut rekisteröity yhdistys ja joka ei siten yhdistyslain 58 §:n 1 momentin mukaan voinut saada nimiinsä oikeuksia tai tehdä sitoumuksia eikä kantaa tai vastata. HO katsoi käsittelyratkaisussaan, että joukkueen tilillä olleet varat olivat olleet seuran varoja ja että seuraa oli siten pidettävä asianomistajana kavallusrikoksessa (syytekohta 1). Syytekohdassa 2 (väärennys) tarkoitetuilla väärennetyiksi väitetyillä asiakirjoilla oli ollut vaikutus seuran oikeudelliseen asemaan. Tähän nähden seuraa oli pidettävä asianomistajana myös syytekohdassa 2. Pääasian osalta HO katsoi vastaajan syyllistyneen kohdassa 1 kavallukseen siten, että kavallettujen varojen määrä oli ollut 10.382,37 euroa. Vastaajan syyksi luettu kavallus ei siten ollut törkeä ja syyte tältä osin oli enemmälti hylättävä. Vastaaja oli syyllistynyt myös väärennysrikokseen. Vastaajan aiempi rikollisuus muodosti esteen rangaistuksen tuomitsemiselle ehdollisena. Vastaaja oli velvollinen korvaamaan seuralle aiheutetun vahingon yhteisvastuullisesti B:n kanssa. Vastaajalle, joka on parhaillaan suorittamassa vankeusrangaistuksia, ei voitu ehdottoman vankeusrangaistuksen sijasta määrätä valvontarangaistusta. (Vailla lainvoimaa 18.7.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.