Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

17.7.2018 9.09 Hovioikeuden ratkaisu asianajotoimeksiantoon perustuvan laskusaatavan perimisestä ja sopimuksen syntymisestä

Hovioikeuden ratkaisu asianajotoimeksiantoon perustuvan laskusaatavan perimisestä ja sopimuksen syntymisestä

Hovioikeus katsoi, että yksin se seikka, että säätiö oli lupautunut maksamaan B:lle ja A:lle P:n käyttämisestä avustajana aiheutuneet kustannukset, ei vapauttanut heitä vastuusta suhteessa avustajaansa P:hen. Asiassa oli ratkaisevaa se, oliko toimeksianto annettu asianajaja P:lle sillä edellytyksellä, että vain säätiö on vastuussa palkkion maksamisesta P:lle ja olivatko kaikki toimeksiantosuhteen osapuolet ja erityisesti asianajaja P tienneet tästä toimeksiantosopimuksen ehdosta. Hovioikeus katsoi, että asiassa ei näytetty syntyneen sellaista sopimusta, jonka perusteella B ja A olisivat henkilökohtaisesti ottaneet vastattavakseen oikeudenkäynnistä aiheutuvista asianajokuluista. (Vailla lainvoimaa 17.7.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.