Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

25.6.2018 14.34 Hallinto-oikeuden päätös majurin määräaikaisesta erottamisesta virantoimituksesta - epäily rikoksiin syyllistymisestä vapaa-ajalla

Puolustusministeriön päätöksen perusteluissa oli todettu muun ohella, että järjestelmäkeskuksen tietoon oli tullut, että majuri A:n epäiltiin syyllistyneen vapaa-ajallaan törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja törkeään vammantuottamukseen. HAO totesi asiassa mm., ettei esitutkinta-aineiston sisältöä voitu ottaa huomioon valittajan menettelyn moitittavuutta arvioitaessa. Asiassa esitetty muu selvitys ja valittajan kuulemistilaisuudessaan antama lausuma huomioon ottaen päätöstä ei ollut kuitenkaan kumottava valittajan kuulemiseen liittyvän virheen vuoksi. Puolustusministeriö oli voinut erottaa valittajan virantoimituksesta 6 kuukauden määräajaksi. Seuraamus ei ollut suhteeton hänen tekojensa moitittavuuteen nähden. (Ei lainvoim.25.6.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.