Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

7.6.2018 12.55 KHO arvioi päätöksessään kaupunginvaltuutettuja, kaupunginlakimiestä ja hallinto-oikeustuomaria koskevia esteellisyysväitteitä

Korkeimman hallinto-oikeuden kunnallisasiaa koskeva valitusasia koski kaupunginvaltuutettujen ja kaupunginlakimiehen esteellisyyttä. Asiassa oli lisäksi kyse siitä, oliko asian käsittelyyn hallinto-oikeudessa osallistunut hallinto-oikeustuomari ollut esteellinen käsittelemään valitusasiaa. KHO katsoi hallinto-oikeuden ratkaisun mukaisesti, ettei tapauksessa ollut kyse esteellisyydestä valtuutettujen ja lakimiehen osalta. Asiassa ei myöskään oltu KHO:n mukaan esitetty mitään sellaista, jonka johdosta olisi katsottava, että olisi perusteltua aihetta epäillä tuomarin puolueettomuutta asiassa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.